farväl falkenberg

såg filmen igår... jag tyckte den var bra   den var så verklig vilket gjorde att det gick
väldigt lätt att sätta sig in i filmen.
Den har ju fått kretik också bla från dom som bor i falkenberg som inte alls tyckte att
filmen var bra för att falkenberg är tydligen inte alls så som det visas i filmen...
men hur mycket visas falkenberg i filmen igentligen??
inte alls mycket  filmen skulle kunna ha utspelat sig i vilken små stad som hellst.

synd att det inte fick någon guld bagge

Tonfisken utrotningshotad

det är inte bara torsk som är utrotningshotad utan också tonfisken
hjälp till att dra ditt strå  köp ingenting mer av dessa fiskar

mat på 15 minuter bra eller dåligt??

En kompis tillmig ringde i går kväll och var mycket upprörd. Hon hade nämligen hört på nyheterna samma sak som jag och många andra också hörde att i genomsnitt så lagar varge hushåll man ca 15 minuter om dagen.
Många reagerade säkert inte alls på nyheten jag själv blev inte särskilt förvånad av våra dåliga matvanor och vissa blir förbannade.
Dåliga matvanor?? vart kom det ifrån igentligen, det sa dom ju ingenting om??? eller??

Vilken mat tar en 15 minuter att laga?? det går inte att koka varken ris eller potatis, fisk tar offtast längre tid gryto lika så. Så vad tar 15 minuter att laga??  stekt korv och snabbmackaroner  ja , färdiga köttbullar och pasta  ja, fiskpinnar och pulvermos ja.  Och den antagligen största boven FÄRDIGMATEN ja mindre änn 15 minuter.

Denna 15 minuters mat räknar jag (för det mesta) som dålig mat. Antingen är det massor med snabba kolhydrater eller så är det näringsfattig fördigmat. Visst sallad är också snabbmat men jag har svårt att tro att det är sallad som dom flesta 15 minuters matlagare äter.
Vi som lyssnade på nyheterna fick också veta att försäljningen av färdigmat har ökat väldigt mycket frysdiskarna i butik är idag profyllda med färdiga matlådor. det finns rabattkuponger överallt.
Färdigmaten är billig, lättlagad, snabb och det behövs bara en micro. Det låter ju jätte bra allt detta
men vad är det då för nackdelar.
Färdigmaten är offta noga beräknad i gram, det ska finnas grönsaker med i förpackningen osv.
Men hur mycket näing finns igentligen kvar när maten först är lagad sedan fryst och upptinad i en micro för att sedan ätas???  Inte alls mycket näring finns kvar....  om det finns någon näring i maten när du plockar upp den från frysdisken så finns det definitivt inte mycket kvar efter att du har mickrat den. Microvågsugnarna förstör nämligen nästan all näring som finns i grönsakerna.
Man kan både bli tjock, undernärd och depprimerad av denna mat.

Så alla ni 15 minutare....   tänker ni någonsin på vad ni får i er?? att det är viktigare änn tid och pengar?

Och ni som ger era barn denna mat....   ni nekar era barn det som ni antagligen fick när ni var små
hemlagad "riktig mat " .  Jag tror att det finns en annan fördel med hemlagad mat också, det är nämligen roligt att laga mat. jag tror att det kan vara avstressande och det är mycket trevligt, när man sätter sig ner för att äta dne mat man har lagat så är man rettså nöjd över sig själv och maten smakar bra.

Säg mig du färdigmatsätare är du nöjd när du sätter dig till bords eller framför tvn med din papp eller plastförpackning med mat från fabriken???

Och ni föräldrar vet ni om att det är på ERAT ANSVAR som det ligger att era barn ska få den mat som dom behöver och är värda???