snörvel

Det kliar i mina ögon och i min gom, det rinner i min näsa.
Välkommen våren

du, jag och Elvis

Alla människor har möjligheten att lyckas.
Det gäller att se möjligheterna och ta chanserna istället för att stänga dörrar.
Hur ska man veta vad som finns bakom dörren om man inte vågar öppna den?

Att tro på sig själv är inte det lättaste men någonstans ska man ju börja.
Det är alltid det första steget som är svårast sen går det bara uppåt.

Att lyssna till Per som startade Glada Huddik teatern var väldigt inspirerande. Han såg hur dessa utvecklingsstörda personerna hade viljan och egenskaperna att lyftas och han gav dem chansen och möjligheten.

Alla kan lyftas, både du och jag.

Gå och se Elvis, en hejdundrandes musikal
Glada Hudik teatern
 

F&S årsstämma ger funderingar

Från att drömma om Dalarna kastades jag fort tillbaka till verkligheten. Idag har jag nämligen varit på Friskis & Svettis riks årsstämma. Vad som diskuterades där ska jag inte dela med mig av men däremot ska jag berätta att det var banne mig det roligaste på länge. Jag som älskar att debattera, diskutera och resonera här öppnades en helt ny värld. Och extra roligt är att Friskis & Svettis Gävles stämmogrupp som ordnat stämman och alla funktionärer som hjälpt till verkar ha gjort våra vänner från andra föreningar mycket nöjda.

Visste du att Friskis & Svettis har nästan en halv mijon medlemmar och det är faktiskt mer än alla riksdagspartiernas medlemmar, tillsammans. Det är inte dåligt. Det känns häftigt att vara en del i en sån stor förening men också lite skrämmande. Om våra politiska partier inte har några medlemmar och engagerade hur ska partierna då kunna välja de bästa företrädarna för partiet och hur ska vi då kunna få en vettig regering?

Min mamma brukar säga " man får de politiker man förtjänar". Och hon har nog rätt.

Hur mycket kostar det egentligen att vara medlem i ett politiskt parti?
Hur mycket måste man egnagera sig i partiet?
Och vilket parti ska jag bli medlem i?

Jag har lite att fundera på, men vilket parti skulle du vilja vara medlem i?

Bara en sak till, lunchen på konserthuset var mycket bra.

Dalarna

Dan har åkt till fjällen med jobbet och jag sitter här hemma och tittar på en dokumentär om jorbrukslivet i Orsa.
Kalvarna skuttar ut i det höga gräset, en liten killing föds, hundarna undersöker runt knuten, solen skiner, fåglarna kvittrar och jag längtar bort från stan, längtar till sommaren, de små stugorna och fiolmusiken.

Minns hur det var att som liten vara på spelmansstämma i bingsjö, boda och finnbacka. Minns hur jag Jerk och pappa bodde i tält, lagade mat på trianglakök, hörde myggen nära och kobjällrorna långt borta.
Att bo i tält i skogen är en särskild känsla, att vakna när solen stiger och titta ut över ängen som ännu är fuktig av nattens dimma är sådan jag minns och gör att jag längtar hem ibland.

Att bo i stan, träna på friskis till musik och tillbringa mycket tid framför datorn vad är det jämfört att komma hem till Dalarna om sommaren?

Magnum temptation glass eller?

I lördags åt jag en lyx magnumglass eller var det en glass?? Den kallas magnum temptation och jag fick tugga mig igenom både brownies och belgisk vit choklad. Jag som trodde att glass bara skulle smälta ner i min mage. Den kostade 22 kronor och jag antar att det var den belgiska chokladen som var dyr för glassen var då inte särskilt stor.
Min favorit är nog fortfarande 88:an.

Att synas ...

Att synas har inte varit min starka sida, nu ska det bli ändring.
Om jag ska kunna lyckas som hälsopedagog så måste folk veta om tre saker.
1. Att jag finns
2. Att jag är hälsopedagog
3. Att jag är duktig på att vara hälsopedagog

Att synas tycker jag är läskigt, att berätta vem jag är, ännu läskigare och att berätta hur bra jag är det läskigaste som finns. Jag måste börja göra läskiga saker.

I torsdags var jag på en läskig grejj. Jag var på ett seminarium ordnat av Fiber Optic Valley. Jag hade inte en aning om vad fiber optik var förän jag varit där en stund, då gick det upp för mig att fiber optik är användbart till nästan allt. I seminariet ingick mingel och middag. Att mingla och nätverka är inte heller min starka sida men även det måste jag bli bättre på.

Hur kunde jag hamna på samma seminarium och middag som höjdarna inom fiber optik?
Jag fick förfrågan av drivhuset att följa med och ..... Ja helt enkelt så anmälda jag mig innan jag hann tänka. Jag har upptäck att tacka ja till saker innan jag hinner tänka för mycket är bra.

Ni som går på bio i Gävle kan till exempel se mig i reklamen för Friskis & Svettis. Och ni Friskis och Svettis folk som ska komma till Gävle på stämma kommer att se mig när jag ger mikrofonen till den som har fått ordet.

Nästa steg är att när jag syns också säga bra saker.