Livet?

Det är tårar i min ärtsoppa.

Tävling

Just nu handlar mycket om tävling, inte just i mitt liv men i andras. Jag tänker främst på OS men också på några jag känner. I OS handlar allting om att vinna, att ta guld är en bragd och att komma fyra kan vara ett fiasko. Hur kan det vara ett fiasko att det endast är tre andra i hela världen som är bättre? Bara TRE?
Ibland finns det inte mycket mer att göra än att inse att det fanns andra som var bättre. Som helena Jonsson sa, jag är bra men de andra är bättre, helt rätt att andra är bättre betyder ju faktiskt inte att jag är dålig.

Lyssnade idag på
kropp & själ där det idag handlade om vinnarskallar, det fick mig givetvis att tänka på en viss Linnea och när de pratades om fusk kunde jag inte låta bli att fnissa lite och tänka på Sofie.
Dessa två och några till är motsatsen till mig, jag är å ingen vinnarskalle  och kommer nog aldrig att bli heller.
Jag förknippar mig hellre med en fabror i senaste nummret av Natur, han tillverkade tre meter långa träskidor som han varge dag tog en tur på för att njuta av naturen. De som åker på snabba plastskidor åker enligt honom så snabbt att de missar allt runt omkring.

Inte för att jag inte gillar att känna hur kroppen har kraft att använda, för det gör jag, men det behöver varieras.
Om jag hel skulle fokusera på mig själv ja då lär jag ju missa endel runtomkring.


Min grejj

Kräks jag inte av graviditet eller av hosta så lär jag ju se till att bli matförgiftad, vilket jag blev av en macka från pressbyrån. Kräktes hela vägen hem från Malmö.
Kräkas det kan man kalla är min grejj.

Beklagan

Att beklaga sig kan både vara bra och dåligt, bra om det räcker med en liten stunds beklagan för att sedan få upp humöret och se positivt igen, dåligt om man fassnar i en klagcirkel och inte kan sluta klaga.
Många hamnar i klag cirkeln kanske för att de inte klagar fullt ut alltså så att tanken aldrig töms helt utan det sipprar hela tiden ut lite klag.

Därför tänkte jag nu för att få en positiv och trevlig helg i Malmö klaga av mig allt vad jag kan.
Varsågod och börja NU
Min förkylning som började för snart 4 veckor sedan och som gick över i hosta för att i 2-3 veckor ligga på gränsen till bihåleinflamation vilket gett mig ont i huvudet har nu gått över i nysningar och täppt näsa samt tungt huvud.
Så jag frågar mig NÄR SKALL DENNA FÖRKYLNING GÅ ÖVER???

Detta har gjort att jag inte kan börja träna och att jag inte kan plugga så mycket som jag skulle vilja. Jag känner mig även taskig mot Dan som på natten måste lyssna till snörvel och host.
Inte heller har jag någon riktig matlust, jag får till lunch tvinga i mig fisk eller varmamackor.

Och utöver allt detta så har SJ krånglat med våra tåg till malmö, sofies tåg till sthlm visade sig vara inställt så hon skulle få nya biljetter hemskickade vilka inte har kommit än, vi åker i morgon bitti så antagligen måste jag snart ringa SJ och sitta i telefonkö.

Okej nu är jag nog klar, känns det bättre? Ja kanske lite.
Nu ska jag ta å äta lunch och idag blir det god lunch, lunch som ska ge mig krafter att gå ner till stan och inhandla färdkost till den 6-7 timmar långa tågresan.

Snart kommer jag Malmö!!  super nice super helg
jag är så taggad som det går att vara just nu.

Alkoholen och kroppen

Så påverkar alkoholen kroppen
En del ur Dagens nyheers artikel från 31/1-10

Hjärnan:

Alkoholmolekylen invaderar varenda cell i vår kropp, och etanolen skapar kaos bland hjärnans signalsubstanser som ska förmedla våra nervimpulser. Dopamin frigörs, som får nervositet och hämningar att släppa. Också endorfiner frisätts, som ger oss känslor av lugn och lycka. Men hjärnan är mycket känsligare för enstaka stora doser alkohol än för regelbundna små. Dricker man sig full går synapser och nervceller förlorade i hippocampus, den del av hjärnan som är viktig för minne, inlärning och känslor. Stora doser alkohol kan skada kärlen i hjärnan, samt skada lillhjärnan, som svarar för kontrollen av rörelser och balans.

Alkolholen påverkar också våra hormoner, kvinnor får mer manliga och män får mer kvinnliga

Att dricka dig full gör dig dum och känslokall, kan det vara så?
Hur smart är det igentligen att vara full?