ingen snö... undantag eller inte??

nej det verkar inte bli nå snö till jul det här året....  inte heller till nyår verkar det som.
Vad jag kan minnas så brukar det i falun alltid vara ner mot 30 minusgrader på nyårsnatten, så kommer det inte bli i år. Kan man hoppas på några minus??

Så frågan kvarstår är det här bara ett undantags år eller är det ett tecken på att hela jordens klimat blir allt varmare. Jag hoppas på det första men jag hoppas också på att människor får upp ögonen för miljön
och hjälper till att försöka förbättra mijlön, minska sina föroreningar osv.

Vad säger ni är ni oroliga över jorden???  eller är ni lugna för att detta år kan vara ett undantag??
undantag eller inte någonting måste göras av ALLA  NU för nästa gång så är det nog med säkerhet inget undantag.

gävle bocken

Gävle kommun vill med alla medel stoppa nedbränningen av julbocken som sker nästan varge år.
Det har blivit lite av en tradition att någon lycka bränna ner bocken.
I år så är hela halmbyggnationen dränkt i miljöfarligt brandskydds medel som ska göra det omöjligt att bränna ner bocken. Det har redan varit ett försök men det var bara de röda banden som brann.

Varför försöka med alla medel till och med miljöfarliga medel försöka att varge år få bocken att stå kvar
jag tror att det behövs en helt annan strategi, kameror och vakter funkar inte och miljöfarliga medel är för mig helt idiotiskt.
varför vänder inte kommunen brännandet til sin födel? Det skulle kunna ordnas en årlig tävling eller en nominering som utsåg en person som ett visst datum får "äran" att tutta eld på bocken. Gör det till ett jippo i stället. för om hela gävle tycker att jippot är roligt och underhållande så tror jag inte att det är någon som går och bränner i förväg.

Tänk om gävle kommun.....  kanske kan ni då få bocken att stå kvar över jul.

moneybrother turne premiär

jag och min bror var på moneybrothers turne premiär i går.
Höga förväntningar och en lång väntan tills allting tillslut drog igång.
Stämmningen var hög på Skottes musikteater.  450 pers i publiken varav en stor del medelålders som hade
lyssnat in sig på senaste skivan penga brorsan och hade jul låten med jerry williams som favorit.
Resten som var där var känndes det som trogna monebrother lyssnare. jag själv hade inte hunnit lyssna in mig på pengabrorsan men dom två första skivorna är två av mina absoluta favorit skivor.

Ljuset var släckt och vi började skymta människor på scenen...  hm  det där kan inte vara rätt band...
eller har Anders Wendin bytt ut hela bandet??  Så var det som tur inte utan det visade sig att vad vi skulle få skåda var ett helt annat band som spelade något som lät skrikigt med lite melodi och mycket gitarr durr.
Sångaren hoppade energiskt runt på allting so stog på scenen, skrek en megafon (vilket inte gjorde deras låtar bättre) , sprutade vatten med munnen och krälade på golvet. Efter två låtar började jag tröttna och det gjorde resten av publiken också   dom fick mycket applåder när dom äntligen skulle lämna platts åt det vi alla väntade på.

Efter en del pausmusik och fixande av alla instrument som skulle fram  och efter att alla som var där hade klappat händer och stampat fötter tjoat och visslat så kom monebrother myckt efterlängtad in på scen.
Han och hela bandet såg mycket glada ut och alla låtar var sucse. En blandning av gamla och nya låtar, bandets glada humör  gjorde hela konserten komplett. Det verkligen syntes på dom hur dom trivdes och hur dom älskade att spela. Fastänn det var skönt att sitta ded på en mycket bra platts så var jag många gånger på väg att springa der framför scenen och bara dansa dansa och dansa...  det var så mycket energi i min kropp under hela tiden att jag till och med idag känner lite träningsverk i vaderna. Mellan snacket var ärligt och underhållande precis som låtarna känns, ärliga. Dom 4 sissta låtarna (extra låtar) så stog hela publiken upp, klappade händerna, dansade och ingen ville någonsin att det skulle ta slut. Det var den absolut bästa musikhändelsen i år.

Jag hoppas på många många fler super monebrother låtar med mycket go.


Värsting veckan

känner mig trött och sliten.. kommer säkerligen att bli sjuk snart tror bestämmt att min dan har
smittat mig med ont i halsen. Har inte tid att bli sjuk nu, jag har ju så himla mycket att göra nästa vecka.
Julen stressar mig inte så mycket...  inte tentan heller  igentligen är jag inte s stressad.
Men jag har julagt upp mitt vecko schema så att jag inte har tid med annat änn det jag ska göra.
Jag ska plugga massor måndag och tisdag lite på onsdag också på onsdag har jag bestämt att jag ska kunna det mesta till tentan. På onsdag kommer nemligen min bror hit ock är kvar tills på fredan.det ska bli skojj monebrother spelning på onsdag kväll det kommer att vara så himla bra.
Julklapps handling och jeans till mig själv på torsdan och på fredag ska vi ha röda korset övningar i skolan hela dagen... på kvällen julbord med familjen. Lördag stor handling och en sväng på stan med mamma.
Efter att dom åkt hem på lördagen så är det den sissta laddningen inför tentan som gäller.

sen sen så är det frid och fröjd då kan allting få vara precis hur mycket jul det vill... jag hoppas på massor av snö och massor av jätte god mat, lugn och ro skulle också vara nice.

Tåls att tillägga att mitt i denna vecka så pågår det totalrenovering av vårat badrum och massa fixande i köket så jag och dan måste gå på toaletten och duscha i baracken på gården.

Det ska bli sånn himla rolig vecka och det ska bli så himla skönt när den är över.

nu ska jag ta mig ut och duscha i baracken äta lite mat och sen gå och sova för att vara utvilad
kl 6 när klockan ringer.

bonde söker fru

Nu ska vi se här vad som händer  dels vad som kan tänkas hända i kvällens avsnitt för ja
jag tittar faktiskt på detta program hur onödigt det änn må vara.
Men till skillnad från alla andra såpor och farmen, baren osv så är faktiskt bonde söker fru mycket mer seriöst
och på riktigt  dom blir förhoppningsvis köra på riktigt och det kanske är lite det som är scarmen med
bonde söker fru.

en sak jag tänkte testa är om den här bloggen får fler läsare nu när jag har en rubrik som
är identisk med ett av dagens aktuella program på TV
änn när jag skriver om viktiga saker som miljön och kroppen osv.

Så vad säger ni som har läst det här inlägget gjorde ni det för att ni har läst det andra jag skrivit och tycker att jag skriver bra saker eller läste ni det för att ni är TV TORSKAR som alla andra
och lever genom andras liv i ställe för att ta hand om och leva erat EGET liv???????

pulsen

visste ni att om man mäter sin puls i viloläge varge dag så att an har lite koll på vad pulsen brukar ligga på så kan man se i förväg om man kommer att bli sjuk..
alltså har man högre vilopuls en dag då ska man kunna vara säker på att man blir sjuk om det inte är någonting annat som gör pulsen högre om man är stressad över någonting tex

det är rett intressant men pulsen faktiskt  den som är tränad har lägre puls änn den som är otränad för att ett tränat hjärta orkar pumpa runt mer blod för varge hjärtslag.

jaja  nog om pulsen