skoluniform och kvarsittning

så vart är sverige på väg???  kvarsittning på gymnasiet?? och jag som trodde att gymnasiet var frivilligt... eller??  jag tror knappast att det skulle bli lugnare i skolan med hårdare regler.
Det viktigaste tror jag är lärarens förmåga att få elerverna intresserade av ämnet. Har man intresserade elever och en lärare som kan göra lektionerna roliga och lärorika så tror jag att det blir lungt skönt och trevligt i skolan.
Jag har haft några jätte bra och några mindre bra lärare... i dom ämnen som jag hade en bra lärare var jag också närvarande, engagerad och fick bättre betyg änn p dom lektionerna där jag hade mindre bra lärare.
Nu är inte jag någon lärar expert men det måste ju endå finnas större krav på en lärare änn att den har den kunskap som är nödvändig. En lärare måste ju också veta hur man handkas med andra människor.

skoluniform då...  vad ska det vara bra för?? ja jag vet hur dom har tänkt (regeringen) att mobbingen i skolan ska minska om alla har sama kläder på sig. Och ja  "klädmobbing" kanske det finns rettså mycket av men jag tror endå att mobbing kommer att finnas kvar o avsett vad eleverna har på sig.
Tänk det barnet som kommer från en familj med dålig ekonomi som får ärva sin skoluniform eller som får den lappad å lagad i stället för en ny. vad är nästa steg... ??  ska alla ha lika frisyr samma hårfärg och vara lika tjocka eller sala?? 
Jag tror inte att mobbing är ett "ytligt" problem utan att ska man komma åt mobbingen så måste man få barnen att förstå och respektera varandra.

Jag gillar INTE regerningens två nya skolförslag

studenters ekonomi i fara

Nu så höjjs a-kasse avgiften efter nyår min a kasse avgift går från 97 kr i månaden till 364 kr i månaden och ungefär samma höjninghos alla andra fack.....  vid årskiftet är det också tänkt att det ska bli obligatoriskt att betala a- kasse avgiften. Detta är tänkt att gälla även oss studenter. Hur ska jag ha råd med min studentekonomi att betala 364 kr i a - kasse avgift  varge månad???

Vi måste göra någonting åt detta men det värsta är endå att efter att vi har betalat a- kassan under alla studie år så är det inte ens säkert att vi kan få a-kasse ersättning när vi slutar plugga, ( om vi nu inte lyckas få jobb) .
Det är långt ifrån alla studenter som har jobb direkt efter utbildningens slut. Hur ska man då klara sig??
Detta leder ju till att man antingen tvingas plugga vidare, ta extra kurser och därmed mer studielån tils man får ett jobb. Eller så tvingas man ta ett jobb som är underens värdighet ett låglöne jobb som telefonförsäljare eller liknande. Eller bli helt utan pengar.

Såhär kan vi inte ha det. Vart ska all trygghet i samhället som vi har idag, vart skall den ta vägen???
Detta leder också til ökad stress och ohälsa.

Så håller ni med mig om att det behövs göras någonting åt regeringens förslag????

Lika men olika

idag är det min älsklings (dan) födelsedag jag älskar födelsedagar och jul och påsk å allt sånnt...
det är så himla trevligt. Men dan är inte lika som jag... han bryr sig inte så mycket.
Han behöver ingen present eller tårta och absolut inga gäster säger han.
Vi ska i allafall gå på fotboll idag hade vi tänkt och sen gå och äta någonstanns. Det ska bli mycket trevligt och dan ska få sin efterlängtade födelsedags öl, men det va inte heller så viktigt.

Tänk hur olika vi ser på saker å ting, vi kompletterar nog varandra rettså bra tror jag.
Det vore nog jobbigt i längden om jag var som han eller om han var som mig. Då skulle vi nog kunna bli
rettså extrema tror jag. inget av alternativen skulle gå säskilt bra.
Han håller mig nere på jorden och jag fixar lite ordning och reda i han liv.

han är morgontrött  - jag är morgon pigg
han hatar att promenera - jag älskar att promenera

hm  hehe  nu kan jag inte komma på någonting mer, finns säkert jätte mycket men vi är nog rettså lika endå. Lika men olika.


dåligt ministrarna

sitter och äter frukost..  ute är det regnigt och kallt... jag som trodde att det skulle bli fint väder idag.
Jaja  jag ska vel sitta inne och plugga hela dagen i allafall...  har massor med böcker att läsa. Ska ju skriva min första tenta snart... läskigt läskigt men det ska nog gå bra hoppas jag.

Nu har jag bott här i snart 3 månader...  har fått i ordning nästan allt utom lite sladdar på golven och två tavlor som måste få ram och hängas upp....  ram får det bli nån gång när jag blir rik...  dan ska i allafall börja få pengar snart... det känns mycket tungt att vara pank. Att leva två stycken på mitt  studie bidrag + lån är inte så lätt....   tur att dan är billig i drift.

Har tänkt lite på det här med dom nya ministrarna som har haft svart stödhjälp och inte betalat tv avgiften. Efter att h lyssnat på hur upprörd annika lantz var om detta på radion här om dagen så blir jag också nästan lika upprörd.   Mest över deras dåliga ursäkter...   en av dom drog till med att hon inte har haft råd att betala barnflickan vitt....  under 90 talet som var den aktuella tiden. Inte haft råd ???? då det har visat sig att hon och hennes man har tilsammans tjänat som MINST stracks över 1 MILJON om året under nittiotalet.
det är alltså runt 40 000 var i månaden då borde man vel ha haft råd att betala om man nu inte kan ta hand om sina barn själv.   Och kultur ministern som inte har betalat tv-avgiften   började göra detta bara för någon vecka sedan....  detta är ju skammligt..... visst det är många av oss som inte betalar tv avgiften
men det som jag blir arg över är deras dåliga förklaringar... - vadå jag kunde vel inte veta att jag skulle sitta i regeringen när jag hade svart barnflicka.  Nehe men om man är aktiv innom politiken vilket jag antar att dom har varit dom senaste åren så borde man vel följa lagen. ELLER?????

Skärpning nu regeringen....