fräscha våren

Vad härligt det är med fräscha smaker, citron, små rabarber, persikor och gul kiwi. Gul kiwi är inte alls lika sur som grön, den är mildare men oroligt fräsch. Snart kommer jordgubbar, smultron och hallon. Tänk också på färsk späd sparris eller färska små potatisar kanske med dill eller parmesan.

Alla löv och blommor är också nya och fräscht gröna eller lila, blå, gula eller rosa och snart kommer också alla små levande fräschingar, andungar, kaninungar och ja människoungar. Vad vore allt detta fräscha om våren om vi inte hade vintern?
Vintern som kan vara kall och rå men endå så spröd och vacker går över i sommarens böljande gröna växande, däremellan är våren detta underbara mellanting då alting är så fräscht som det bara kan bli.

Vad vore Sverige utan alla årstider? Utan årstider skulle allting vara lagom tråkigt.

att kunna röra på kroppen...

... är ingenting vi ska ta för givet, det kan när som hellst hända någonting som gör att du inte är lika rörlig som du var igår, bara en så enkel sak som en graviditet kan göra dig näst intill orörlig.
Igår kunde jag ta mig runt 5 km på 55 minuter under vårruset, det är ca 20 minuter längre tid är förra gången och då samlade jag alla mina krafter denna gång. Men graviditeter går över efter några månader men det finns det annat som inte gör. Det finns säkert många som skulle ge mycket för att kunna röra på armar och ben. Därför är det så viktigt att vi som kan underhåller vår fysik medans vi kan.

Att lägga tid på fysisk träning idag kan göra att du i morgon är bra mycket rörligare och starkare än du hade varit annars. Jag tänker endel på när jag blir gammal och jag tänker göra allt för att vara så rörlig, fri och frisk som möjligt när jag bli gammal. Det är träning som gäller.

Att inte träna är att göra sig själv en otjänst.

Men kom ihåg att den viktigaste träningen är den vi får varje dag, när vi cyklar till jobbet, dammsuger eller spelar boll med barn. Vardagsmotion.

tankar för dagen

Hellre ha ont i benen efter lång promenad delvis i motving än att ha ont i ryggen efter att ha suttit still för länge.
Ge mig föresten mycket pepp och energi så att jag hinner klart med uppsatsen på 3 veckor.

Tankar för dagen heter också ett moment på P1 ibland mycket värt att lyssna på.