studenters ekonomi i fara

Nu så höjjs a-kasse avgiften efter nyår min a kasse avgift går från 97 kr i månaden till 364 kr i månaden och ungefär samma höjninghos alla andra fack.....  vid årskiftet är det också tänkt att det ska bli obligatoriskt att betala a- kasse avgiften. Detta är tänkt att gälla även oss studenter. Hur ska jag ha råd med min studentekonomi att betala 364 kr i a - kasse avgift  varge månad???

Vi måste göra någonting åt detta men det värsta är endå att efter att vi har betalat a- kassan under alla studie år så är det inte ens säkert att vi kan få a-kasse ersättning när vi slutar plugga, ( om vi nu inte lyckas få jobb) .
Det är långt ifrån alla studenter som har jobb direkt efter utbildningens slut. Hur ska man då klara sig??
Detta leder ju till att man antingen tvingas plugga vidare, ta extra kurser och därmed mer studielån tils man får ett jobb. Eller så tvingas man ta ett jobb som är underens värdighet ett låglöne jobb som telefonförsäljare eller liknande. Eller bli helt utan pengar.

Såhär kan vi inte ha det. Vart ska all trygghet i samhället som vi har idag, vart skall den ta vägen???
Detta leder också til ökad stress och ohälsa.

Så håller ni med mig om att det behövs göras någonting åt regeringens förslag????

Kommentarer
Postat av: Linda

Måste även vi studetner betala in till a-kassan? är det inte bara de som arbetar och är arbetslösa?

2006-10-21 @ 10:49:07
Postat av: Brajta

just nu så måste vi inte det men om regeringen får bestämma så blir a-kassan obligatorisk att betala och då måste även vi studenter betala

2006-10-21 @ 10:52:56
Postat av: ida

ja blir galen, ja kommer bli uteliggare eller nått om moderaterna får fortsätta bestämma. som du säger så lever man redan tajt med sin ekonomi som studerande, själv har ja adrig betalat något sådant eftrrsom ja inte haft ett riktigt jobb än, nu när ja läser klart till undersköterska så ska alltså de kosta över 300 kr för att va med i a-kasan? detta är förjävligt, frågan är ju vad man kan göra åt det. hur ska man göra för att gå emot? finns det bara ett sett, att klaga!? man är så maktlös...

2006-10-22 @ 13:40:34
Postat av: Brajta

ja klaga klaga och klaga är det enda vi kan göra... men vi får klaga högt och vara många så kanske det händer någonting. Och så få vi se till att byta regering om år.
Klaga och engagera oss och andra

2006-10-22 @ 14:48:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback