marknadshyror, hur dyr blir din lägenhet?

Det har i media senaste dagarna varit debatt om dessa marknadshyror son egentligen inte är marknadshyror eftersom att det skulle finnas ett tak på 5% för hyreshöjningen.

Jag tycker dock att debatten har missat endel viktiga saker. Det blir nämligen visst marknadshyror bara det att omställningen går i omgångar med just det 5% hyreshöjning per år. Enligt Dn så är Borlänge den enda staden där hyrorna kommer att gå ner, varför? jo för där vill tydligen ingen bo.

En annan sak som debatten har missat är segregationen, med marknadshyror så är det bara de som har pengar som har råd att bo i innerstan eller nära centrum. De som inte har råd att bo kvar kommer att få lov att flytta ifrån den stad där de bor och ut i mindre orter.
Hur ska ungdomar, studenter, låginkomsttagare, ny anlända invandrare och pensionärer ha råd att bo? de som har sämst ställt ska alltså få lov att lämna sina hem och börja pendla.

Moderaterna som hela tiden pratar om att de ska minska klyftorna mellan fattig och rik, är det då ett bra sätt att dela upp våra städer på det viset att de rika bor inne i stan och de med sämre ekonomi utanför staden? I så fall hoppas jg verkligen att det ska bli gratis att pendla. Och att alla matvarubutiker, apotek vårdcentraler, dagis och skolor också flyttar ut på landsbygden

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback